Waterlands Gemaakt




We zijn trots op Purmerend en trots op onze prachtige streek.
Met Waterlands Gemaakt willen we jullie informeren over de prachtige producten die in onze streek worden gemaakt. Unieke en authentieke producten van hoge kwaliteit. Kijk naar de videoportretten, ga op ontdekking en leer je eigen streek kennen…je zult versteld staan van het mooie, originele, authentieke en kwalitatieve aanbod!
En dit is slechts het begin, er zullen nog vele videoportretten volgen!




Berging Brouwerij


Sinds 2006 met passie gemaakt; ongecompliceerd en toch bijzonder. Berging staat open voor vernieuwing en de wensen van echte bierliefhebbers. Het ambachtelijke proces van bierbrouwen wordt hier gecombineerd met formule-innovatie. Kortom: de bieren van Berging moet je proeven. Kwaliteit en ambacht uit eigen streek gebrouwen aan de Jaagweg 6 in Purmerend!

Houd vooral de website (met online winkel) in de gaten: bergingbrouwerij.nl







Kaasboerderij Groot


“Doe net al je grootje, boerenkaas op je broodje”

Kaasboerderij Groot al 42 jaar een echt familiebedrijf met passie voor het maken van Boerenkaas en boerenzuivel. Zij gebruiken daarbij geen geur-, kleur- en smaakstoffen waardoor de smaak puur blijft en de zilte smaak van de Beemsterpolder goed tot zijn recht komt.

Kom gerust langs in onze winkel vol lekkernijen op de Middenweg 192 in Middenbeemster en houd onze facebookpagina (Kaasboerderij Groot) in de gaten!







Knol Jong – Alstroemeria’s


De mooiste alstroemeria’s van het land vind je bij Knol-Jonk. Een Alstroemeria staat in gemiddeld 4 tot 5 jaar in de kas en in die tijd levert hij gemiddeld tussen de 1200 en 1500 takken. Op deze kwekerij worden 6 soorten geteeld. Rood, roze, zalm, geel, wit en roze wit. Het is absoluut een aanrader om eens een bos mee te nemen.

Schuin afsnijden, koud water met voeding erbij en u zult zeker tien dagen kunnen genieten van een top product uit eigen streek. Kom dan gerust langs bij onze kiosk op Nekkerweg 64 in Zuidoostbeemster of neem contact met ons op: 0299 - 43 16 76.







Schwärzwalder


Schwarzwälder bakt ambachtelijk puur brood, zonder toevoegingen, in een elektrische steenoven. We zijn geen winkel en bakken alleen op bestelling. Dat scheelt namelijk in de verspilling van energie en grondstoffen.

Via de website: broodpurmerend.nl kan er vanaf drie broden worden besteld en bezorgd in Purmerend en omgeving.







Van Berge Beemster –
Eerlijk en heerlijk


Ambachtelijke fruitteelt in de Beemster! Bij Eerlijk en Heerlijk vind je allerlei soorten seizoen fruit. Het fruit blijft langer hangen dan bij andere telers, waardoor het rijper en smaakvoller wordt. Puur, zongerijpt en vol energie….kom en proef de kwaliteit! En in juli is het weer kersentijd. Kom onze heerlijke verse kersen maar proeven.

Kijk voor alle informatie op onze site eerlijkenheerlijk.eu of bezoek onze winkel (kijk voor de openingstijden op de site)







Beemster Valery


Vers van het land en duurzaam geteeld door Francis VOF aan de Jisperweg 8 in Noordbeemster. De roze aardappel: vol, romig en lichtzoet. Wil je de Beemstervalery in huis halen?

Kijk voor alle informatie, bestelmogelijkheden, kooktips en recepten op de site beemstervalery.nl







Het Beemsterlant’s Varken


Het Beemsterlant’s Varken is een varkensbedrijf waar sinds 2004 een uniek stukje vlees wordt geproduceerd met de smaak van vroeger. Je kunt dagelijks komen kijken hoe wij onze varkens verzorgen op ons bedrijf.

Kijk voor de bezoektijden, alles over varkens, het knorjournaal en de slagers waar ons product te krijgen is op: beemsterlantsvarken.nl.







Boerderijwinkel ‘t Zuivelhuisje


In Katwoude op Melkveebedrijf Willig worden de heerlijkste zuivelproducten van verse melk van eigen koeien gemaakt. Pure producten zonder kunstmatige toevoegingen, waar ons lichaam dol op is!

Naast de zuivelproducten zoals boeren yoghurt, vruchtenyoghurt, boeren hangop en rauwe melk verkopen zij ook diverse streek- & ambachtelijk bereide producten. Ga vooral langs op de Hoogedijk 58 in Katwoude of check de facebookpagina (T Zuivelhuisje).







Messekleverkaas – BeemsterBeleving


Aan de Middenweg 93 in Middenbeemster wordt op ambachtelijke wijze de Messekleverkaas gemaakt. Wat is nou eigenlijk precies de Messeklever? Er waren geen personen meer in leven die de unieke bereiding beheersen, of de specifieke rijping begrijpen. Laat staan weten hoe de kaas hoort te smaken. Op basis van literatuur uit de 19e eeuw, en zijn eigen onderzoek van 30 jaar geleden heeft Jan Uitentuis de kaas uit de vergetelheid gekregen.

Wil je meer informatie over de Messeklever of zelf meedoen aan een workshop kaasmaken?

Ga dan naar de facebook pagina van BeemsterBeleving of de site beemsterbeleving.nl voor alle contactgegevens en overige activiteiten.







Korenmolen De Nachtegaal


Bij historische korenmolen De Nachtegaal wordt goudeerlijke Beemstertarwe met pure windkracht vermalen tot ambachtelijk meel. Je hoeft geen geroutineerde bakker te zijn om met deze prachtige meelproducten heerlijke resultaten te bereiken. Laat de molenaars je adviseren over wat er te koop is in de molenwinkel en hoe dit te gebruiken.

Kijk voor alle informatie en openingstijden op nachtegaalbeemster.nl







Marcus – Kleurrijke kunst


Op het Molenplantsoen aan de Where vindt u het atelier van kunstenaar Marcus, één van de vele kunstenaars van het Kunstcollectief Purmerend.

Marcus heeft zich gespecialiseerd in een zeer kleurrijke vrije stijl en schildert voornamelijk portretten en stadsgezichten, soms geïnspireerd door oude meesters maar ook scenes gebaseerd op actuele gebeurtenissen en opdrachten. Door zijn dynamische manier van schilderen lijkt het of elk doek in een paar minuten is opgezet, ook al zit er dagen werk in. Spuitbussen, kwasten, paletmes en sjablonen… Alles wordt gebruikt om tot een modern verrassend resultaat te komen.

Interesse in meer van zijn werk? Kijk eens rond op www.freepainter.nl of kom gewoon langs bij het atelier, bijvoorbeeld tijdens de kunstroute van Purmerend op 3 en 4 oktober van 11.00 tot 17.00 uur.







Waterlant’s Weelde – Natuurvlees.nl


Weten waar het vlees vandaan komt, met oog voor het welzijn van de dieren en de natuur.

Het zijn al jaren de uitgangspunten van Waterlant’s Weelde en Natuurvlees.nl.

Slager Jasper Hanjoel uit Oosthuizen werkt samen met kleinschalige boeren uit de regio Waterland. Boeren met hart voor hun vak. Het resultaat? Puur en eerlijk vlees en dat proef je! Kijk voor alle informatie op natuurvlees.nl







Kaasboerderij RUST


Op de Noorddijk 25, Noordbeemster ben je van harte welkom bij kaasboerderij RUST.

Op het erf, in de stal en in de winkel waan je je in het jaar 1900. Er lopen kippen, parelhoenders, kalkoenen en Indische loopeenden los op het erf.

In de winkel op ons erf vind je verschillende soorten ambachtelijk gemaakte geitenkaas, heerlijke delicatessen en de meest verfijnde stukken vlees van eigen zuiglammeren. Ook voor het uitzoeken van een leuk cadeautje ben je bij ons aan het juiste adres.

Kaasboerderij Rust is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00-16.30 uur. Kijk voor meer informatie op: rustindebeemster.nl of volg onze Facebookpagina RUST in de Beemster







Sonnevanck


Aan de Volgerweg 41 in Middenbeemster ligt het biologisch-dynamisch veehouderijbedrijf "Sonnevanck".

De boerderij is ruim 30 hectare groot voor de melk- en vleeskoeien, schapen en kippen. De boerderij is extensief, de weilanden zijn kruidenrijk. Een goede omgang met de dieren en de natuur staat voor hen voorop

Kom gerust naar de boerderijwinkel waar zij onder andere verse eieren, rund- en lamsvlees van eigen bedrijf verkopen. De openingstijden zijn donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. Bij vragen kunnen jullie altijd bellen op: 0299-421405.







Made by Damiet


Midden in de groene Gors vindt u het creatief bedrijf Made by Damiet, van kunstenares en schrijfster Damiët Kuin – van der Kuyl.

Damiët is aangesloten bij het Kunstcollectief Purmerend. Haar stijl laat zich het beste omschrijven als kleurrijke mixed media art. Dat betekent dat ze werkt met verschillende materialen, waaronder acrylverf, inkt, pen, krijt, stempels, stencils, textiel en diverse soorten papier.

Ze werkt graag in bestaande boeken en vormt deze om tot kunstwerken met een nieuw verhaal. Daarnaast maakt, beschildert en bindt ze haar eigen (schets)boeken. Ook maakt ze graag schilderijen en spint ze haar eigen artyarn. In haar atelier heeft ze bakken vol wol, oude lappen, kralen, lintjes en bandjes. Daarnaast bewaart ze allerlei soorten papier. Hiermee bekleedt ze bijvoorbeeld oude boekkaften en maakt ze collages.

Een art journal maakt ze uit een gebruikte kartonnen map en een oud gordijn. Hergebruik van materialen vindt ze belangrijk. Het geeft een kunstwerk een nog rijker verhaal en belast het milieu niet.

Interesse in Damiëts werk? Of zin in een inspirerende workshop? Kijk dan op www.madebydamiet.nl. Tijdens de Kunstroute van Purmerend, op 3 en 4 oktober, staat Damiët met haar werk in de bibliotheek van Purmerend.







Purra 2020


Purmerend heeft haar eigen stadsbier…Purra 2020.

De lokale brouwerijen Anna Cornelia, SNAB en Berging zijn een unieke samenwerking aangegaan om een heerlijk Purmerends stadsbier te maken. Eén ding staat vast: de liefhebber heeft er een voortreffelijk blond biertje bij, want Purra smaakt naar meer! Intussen heeft het overgrote deel van de horeca in de stad Purra omarmd en schenkt het uit fles en/of uit de tap.

En als je dan toch geniet kijk dan ook even naar het fantastische etiket op de fles.







Konijn meubelmakers


“Leren denken met je handen”…dat is het motto van Konijn Meubelmakers.

Aan de Zuiderweg 52B in Zuidoostbeemster vind je een prachtige werkplaats met vele gereedschappen en de echte geur van hout.

Bij Konijn Meubelmakers kun je terecht voor maatwerk meubels voor jouw (zakelijk) interieur en voor particuliere cursussen meubelmaken onder leiding van enthousiaste coachende docenten.

Kijk voor alle informatie op beemsterschoolvoormeubelmaken.nl