Waterlands Gemaakt




We zijn trots op Purmerend en trots op onze prachtige streek.
Met Waterlands Gemaakt willen we jullie informeren over de prachtige producten die in onze streek worden gemaakt. Unieke en authentieke producten van hoge kwaliteit. Kijk naar de videoportretten, ga op ontdekking en leer je eigen streek kennen…je zult versteld staan van het mooie, originele, authentieke en kwalitatieve aanbod!
En dit is slechts het begin, er zullen nog vele videoportretten volgen!




Berging Brouwerij


Sinds 2006 met passie gemaakt; ongecompliceerd en toch bijzonder. Berging staat open voor vernieuwing en de wensen van echte bierliefhebbers. Het ambachtelijke proces van bierbrouwen wordt hier gecombineerd met formule-innovatie. Kortom: de bieren van Berging moet je proeven. Kwaliteit en ambacht uit eigen streek gebrouwen aan de Jaagweg 6 in Purmerend!

Houd vooral de website (met online winkel) in de gaten: bergingbrouwerij.nl







Kaasboerderij Groot


“Doe net al je grootje, boerenkaas op je broodje”

Kaasboerderij Groot al 42 jaar een echt familiebedrijf met passie voor het maken van Boerenkaas en boerenzuivel. Zij gebruiken daarbij geen geur-, kleur- en smaakstoffen waardoor de smaak puur blijft en de zilte smaak van de Beemsterpolder goed tot zijn recht komt.

Kom gerust langs in onze winkel vol lekkernijen op de Middenweg 192 in Middenbeemster en houd onze facebookpagina (Kaasboerderij Groot) in de gaten!







Knol Jong – Alstroemeria’s


De mooiste alstroemeria’s van het land vind je bij Knol-Jonk. Een Alstroemeria staat in gemiddeld 4 tot 5 jaar in de kas en in die tijd levert hij gemiddeld tussen de 1200 en 1500 takken. Op deze kwekerij worden 6 soorten geteeld. Rood, roze, zalm, geel, wit en roze wit. Het is absoluut een aanrader om eens een bos mee te nemen.

Schuin afsnijden, koud water met voeding erbij en u zult zeker tien dagen kunnen genieten van een top product uit eigen streek. Kom dan gerust langs bij onze kiosk op Nekkerweg 64 in Zuidoostbeemster of neem contact met ons op: 0299 - 43 16 76.







Schwärzwalder


Schwarzwälder bakt ambachtelijk puur brood, zonder toevoegingen, in een elektrische steenoven. We zijn geen winkel en bakken alleen op bestelling. Dat scheelt namelijk in de verspilling van energie en grondstoffen.

Via de website: broodpurmerend.nl kan er vanaf drie broden worden besteld en bezorgd in Purmerend en omgeving.







Van Berge Beemster –
Eerlijk en heerlijk


Ambachtelijke fruitteelt in de Beemster! Bij Eerlijk en Heerlijk vind je allerlei soorten seizoen fruit. Het fruit blijft langer hangen dan bij andere telers, waardoor het rijper en smaakvoller wordt. Puur, zongerijpt en vol energie….kom en proef de kwaliteit! En in juli is het weer kersentijd. Kom onze heerlijke verse kersen maar proeven.

Kijk voor alle informatie op onze site eerlijkenheerlijk.eu of bezoek onze winkel (kijk voor de openingstijden op de site)







Beemster Valery


Vers van het land en duurzaam geteeld door Francis VOF aan de Jisperweg 8 in Noordbeemster. De roze aardappel: vol, romig en lichtzoet. Wil je de Beemstervalery in huis halen?

Kijk voor alle informatie, bestelmogelijkheden, kooktips en recepten op de site beemstervalery.nl







Het Beemsterlant’s Varken


Het Beemsterlant’s Varken is een varkensbedrijf waar sinds 2004 een uniek stukje vlees wordt geproduceerd met de smaak van vroeger. Je kunt dagelijks komen kijken hoe wij onze varkens verzorgen op ons bedrijf.

Kijk voor de bezoektijden, alles over varkens, het knorjournaal en de slagers waar ons product te krijgen is op: beemsterlantsvarken.nl.







Boerderijwinkel ‘t Zuivelhuisje


In Katwoude op Melkveebedrijf Willig worden de heerlijkste zuivelproducten van verse melk van eigen koeien gemaakt. Pure producten zonder kunstmatige toevoegingen, waar ons lichaam dol op is!

Naast de zuivelproducten zoals boeren yoghurt, vruchtenyoghurt, boeren hangop en rauwe melk verkopen zij ook diverse streek- & ambachtelijk bereide producten. Ga vooral langs op de Hoogedijk 58 in Katwoude of check de facebookpagina (T Zuivelhuisje).







Messekleverkaas – BeemsterBeleving


Aan de Middenweg 93 in Middenbeemster wordt op ambachtelijke wijze de Messekleverkaas gemaakt. Wat is nou eigenlijk precies de Messeklever? Er waren geen personen meer in leven die de unieke bereiding beheersen, of de specifieke rijping begrijpen. Laat staan weten hoe de kaas hoort te smaken. Op basis van literatuur uit de 19e eeuw, en zijn eigen onderzoek van 30 jaar geleden heeft Jan Uitentuis de kaas uit de vergetelheid gekregen.

Wil je meer informatie over de Messeklever of zelf meedoen aan een workshop kaasmaken?

Ga dan naar de facebook pagina van BeemsterBeleving of de site beemsterbeleving.nl voor alle contactgegevens en overige activiteiten.







Korenmolen De Nachtegaal


Bij historische korenmolen De Nachtegaal wordt goudeerlijke Beemstertarwe met pure windkracht vermalen tot ambachtelijk meel. Je hoeft geen geroutineerde bakker te zijn om met deze prachtige meelproducten heerlijke resultaten te bereiken. Laat de molenaars je adviseren over wat er te koop is in de molenwinkel en hoe dit te gebruiken.

Kijk voor alle informatie en openingstijden op nachtegaalbeemster.nl







Waterlant’s Weelde – Natuurvlees.nl


Weten waar het vlees vandaan komt, met oog voor het welzijn van de dieren en de natuur.

Het zijn al jaren de uitgangspunten van Waterlant’s Weelde en Natuurvlees.nl.

Slager Jasper Hanjoel uit Oosthuizen werkt samen met kleinschalige boeren uit de regio Waterland. Boeren met hart voor hun vak. Het resultaat? Puur en eerlijk vlees en dat proef je! Kijk voor alle informatie op natuurvlees.nl