Uit & Thuis
Ontdek jouw stad. Ontdek jouw regio. Ontdek hoe verrassend Purmerend en haar regio is. Wil je erop uit of blijf je thuis?
Wij hebben de tips en tops voor je op een rijtje gezet!
En hebben we volgens jullie iets gemist?
Laat het ons dan weten zodat we onze selectie kunnen uitbreiden.

Image


Warenmarkt binnenstad Purmerend


Op dinsdag stallen de marktlieden hun waar voor je uit in hartje Purmerend. De markt is ruim opgezet, de sfeer is gemoedelijk en de keuze is reuze! De wekelijks terugkerende dinsdagmarkt begint om 8:30 uur en eindigt om 14:00 uur. Je kunt hier terecht voor de dagelijkse en wekelijkse boodschappen.
Image


PurVak: Purmerendse Vakantie activiteiten


Gedurende de zomervakantie organiseren Spurd, Clup Welzijn en Cultuurhuis Wherelant tal van activiteiten op diverse locaties in Purmerend. Wil je sporten of cursussen en workshops volgen op het gebied van beeldende kunst, fotografie, vormgeving, dans en theater….het kan allemaal tijdens PurVak.

Kijk voor meer informatie op purvak.nl.
Image


Stadswandelingen


Elke zaterdagmiddag in de maanden juli, augustus en september vertrekt vanuit de VVV/Museumwinkel, Peperstraat 35, een wandeling van ruim anderhalf uur onder begeleiding van een ervaren stadsgids van ’t Gilde Purmerend.

De wandelingen gaan iedere maand over vier terugkerende thema’s: Architectuur (1e, zaterdag van de maand) Water (2e zaterdag van de maand) Historie (3e zaterdag van de maand) Tweede Wereldoorlog (4e zaterdag van de maand)

Om mee te kunnen lopen moet men zich vooraf opgeven. Dat kan bij de VVV/Museumwinkel, of telefonisch via 0299-207022, of per mail naar wandelingen@purmerendsmuseum.nl.

Meer informatie: gildepurmerend.nl/stadswandelingen
Image


H20 Esports Campus & Rabo Esports Stadium


Sinds 4 juli is het grootste Esports Gaming Centrum van Europa geopend.

Gezinnen kunnen genieten van speciale Esports Experience Tour: een unieke rondleiding door het grootste esports & gaming centrum van Europa. Gedurende de tour krijgen deelnemers informatie over de historie, het heden en de toekomst van esports.

Voor kinderen worden Gaming Vakantiekampen georganiseerd waarbij zij in een levensechte gaming arena hun krachten kunnen meten met leeftijdsgenoten in verschillende games zoals Fortnite, FIFA 20 en Rocket League. Daarnaast kunnen zij net als Max Verstappen racen op een Formule 1 circuit in één van onze racing seats.

Behalve gamen besteden zij ook aandacht aan sport & spel door middel van interactieve Gaming Walls waarbij je wordt uitgedaagd het allerbeste uit jezelf te halen. Dat wordt dus rennen en vliegen. Kinderen kunnen voor één of meer dagen inschrijven.

Kijk voor alle informatie op: h20.gg
Image


Purmerend Winkelstad


We nodigen je uit om lekker een dagje te komen winkelen in Purmerend. Je zult verrast zijn over het grote aanbod aan specialistische winkels. Alleen al in de historische binnenstad van Purmerend vind je meer dan 300 winkels! Van mode tot juwelen, sport en interieur. Van parfumerie tot bloemen, elektronica, speelgoed en schoenen. Je vindt het allemaal in Purmerend Winkelstad.

Ga voor alle informatie naar: purmerendwinkelstad.nl
Image


De Koemarkt


De Koemarkt in Purmerend. Voor velen een begrip om in het weekend uit te gaan, voor anderen dé plek om lekker een hapje te eten en te genieten bij de diverse horeca gelegenheden op het plein. We raden je vooral aan om dit mooie horecaplein te bezoeken en te genieten van de intieme en relaxte sfeer. Welkom op één van de mooiste horecapleinen van Nederland!
Image


Theater de Purmaryn


Wil je Theater de Purmaryn thuis beleven?....dat kan. De Purmaryn brengt het theater namelijk ook bij je thuis. Op depurmaryn.nl/theater-bij-u-thuis vind je een overzicht van verschillende voorstellingen die je nu thuis kunt bekijken. Vanaf 1 september staat bovendien het nieuwe theaterprogramma voor je klaar.
Image


NKT Theaterschool


De NKT Theaterschool is er voor iedereen! Als je tussen de 4 en 21 jaar oud bent en je wilt leren zingen, dansen en acteren dan is deze theaterschool echt iets voor jou! Wist je dat je NKT Theaterschool ook in je eigen huiskamer kunt beleven? Ga naar NKTonline.nl en geniet van de online challenges en het NKT Journaal.

Voor meer informatie: nkt.nl
Image


P3


Pop- en Cultuurpodium P3 is het podium voor live popmuziek, dance en theater in regio Waterland. Het programma is te vinden op de website p3purmerend.nl en wordt gemiddeld twee maanden van tevoren bekend gemaakt.

In de theaterzaal wordt de programmering verzorgd door Theater de Verbeelding, programma informatie is te vinden op www.theaterdeverbeelding.nl.
Image


Waterlands Archief


Wil je alles weten over onze prachtige regio Waterland? Bekijk dan eens het Waterlands Archief; het geheugen van de regio Waterland. Duik de archieven in, bekijk prachtige oude foto’s, check ‘Waterland op de kaart’ en leer over onze geschiedenis. Hier vind je ook alle informatie over de digitale wandelroute Purmerend in de Tweede Wereldoorlog. Kortom een (digitaal) bezoek waard.

Kijk voor alle informatie op: waterlandsarchief.nl
Image


Waterlands Gemaakt


Leer jouw regio kennen! Wij willen je laten ervaren wat voor prachtige producten er in onze streek worden gemaakt. Ga er op uit, proef en ervaar en je zult versteld staan van de kwaliteit en authenticiteit!

Kijk voor alle informatie op waterlandsgoed.nl/waterlands-gemaakt
Image


VVV Purmerend


Wil je gaan wandelen of fietsen in onze prachtige regio? Dan is een bezoek aan de VVV Purmerend een waardevolle tip.

Diverse wandelroutes en fietsroutes liggen voor je klaar. Wil je in de stad blijven en genieten van onze winkels, theater, kunst en horeca of onze verborgen schatten ontdekken dan vind je hier ook alle informatie.

Een bezoekje aan de Peperstraat 35 is dus meer dan de moeite waard.

Voor meer informatie kunt u bellen naar 0299 207 022 of mailen naar vvvpurmerend@gmail.com
Image


De achtertuin van Amsterdam


Op de site van Laag Holland vind je veel informatie en tips over activiteiten die je in onze regio kunt ondernemen. Laat je inspireren en geniet van een dagje uit in de achtertuin van Amsterdam.

Kijk voor alle informatie op: laagholland.com
Image


Bezoek de Beemster


De Beemster staat voor historie, cultuur, erfgoed, landschap, stolpboerderijen, forten, koeien en kaas. Maak kennis met UNESCO Werelderfgoed Droogmakerij de Beemster. Beschermd door de ringdijk ligt daar al ruim 400 jaar het land met zijn rechte wegen omzoomd door bomenrijen, stoere stolpboerderijen en grazige weiden. Wonen en werken 3,5 meter onder zeeniveau.

Kijk voor alle informatie op: visitbeemster.nl